OUTLET! Spara upp till 50% - klicka här
100 dagars returpolicy
Snabb leverans
Fri frakt över 999,-

Pannlampa för löpning

Hur ska du använda löparpannlampan? Innan du väljer en pannlampa för nattlöpning är det viktigt att du klargör var och hur du kommer att använda pannlampan.
Spara
11%
Biolite Headlamp 425 Gul/Röd - Pannlampa
:

Se och bli sedd med en pannlampa för löpning när du är ute och springer


Löpning är den perfekta träningsformen som vi människor är skapta för att utföra, och att vara löpare kräver inte mycket utrustning. Det är en av de många fördelarna med att vara löpare. Fler och fler älskar att springa barfota och med så lite störande utrustning som möjligt.

De flesta svär dock fortfarande till ett par löparskor av god kvalitet, shorts och t-shirt, men redan där är du rätt väl rustad. När den danska sommaren går mot sitt slut måste vi ta fram de långa löpartightsen och vindtäta jackan för att fortsätta springa utomhus. Kanske också en löparkeps och handskar när det blir riktigt kallt. Det rekommenderas också att ha en löparväst på vintermörkret, liksom en bra pannlampa för löpning, som nästan är oumbärlig.

Typen av pannlampa du bör välja beror på din äventyrslystnad. Vill du bara ha ljus för löpturen, av säkerhetsskäl, för att synas av andra löpare, cyklister, bilar etc. när du springer i staden, men har inga planer på att springa i skogen efter mörkret har lagt sig, då kan du klara dig med en pannlampa utan de stora lumens. Har du däremot tänkt att fortsätta på de smala skogsstigarna, att springa traillöpning i mörker, så kräver det en högpresterande lampa.

Vilken är en bra pannlampa för löpning i staden?


För löpning i staden rekommenderas en kompakt och lätt pannlampa som sitter bra på huvudet. Löppannlampan ska ge dig extra synlighet och säkerhet när du springer i trafiken, så att både bilar, cyklister, fotgängare och andra löpare ser dig i god tid. Du kan med fördel välja en pannlampa med inbyggd baklykta som signalerar din närvaro bakifrån. När det gäller lumen kommer allt runt 100 lumen och mer att vara tillräckligt.

Vilken pannlampa ska jag välja för löpning i skogen?


En bra pannlampa för löpning i skogen ska ge dig extra mycket ljus för att hitta runt. Ljuset från pannlampan ska vara både kraftfullt och kastas på bästa sätt. Idealt sett har pannlampan för nattlöpning i skogen både en LED som ger dig bra ljus vid dina fötter och en LED med spot som visar dig stigen längre fram. Flera pannlampor kan dock klara av båda med en kraftfull LED som gör en oval ljuskägla och ger dig ett stort och bekvämt ljusområde. Satsa på en pannlampa designad för löpning med minst 200 lumen och gärna mer.
Se våra 3 bästa pannlampor för löpning i skogen här

Vilken är den bästa pannlampan för traillöpning?


Traillöpning kräver speciella krav på en pannlampa. En bra pannlampa för traillöpning har massor av ljusstyrka (lumen) och en riktigt bra fördelning av ljuset. Du måste ha tillräckligt med ljus för att kunna forcera hinder, rötter och ojämn terräng. Ofta är du djupt inne i skogen, omgiven av totalt mörker. En traillöpning pannlampa bör ha en ljusstyrka på minst 300 lumen, men de flesta trail runners väljer en modell med 500 lumen eller mer.
Se våra bästa pannlampor för traillöpning här

Jag springer på en mörk landsväg. Vilken pannlampa ska jag välja?


När du springer på en mörk landsväg är det extremt viktigt att du har en pannlampa som inte bara ger bra ljus utan också ger dig maximal synlighet från bakomkommande trafikanter. Ofta varierar terrängen, bilarna kör snabbt och gatubelysningen är starkt begränsad. Det är en riktigt farlig cocktail. Satsa på en pannlampa med baklykta samt en lumen-tal på 200 och mer.

Hur många lumen ska en pannlampa för blandad löpning ha?


Vid blandad löpning gäller det att välja en pannlampa som omfattar så brett som möjligt. Det innebär samtidigt att pannlampan inte kommer att vara perfekt för all typ av löpning, men kommer att kunna användas med goda resultat. En uppladdningsbar pannlampa designad för löpning med lumen på 200 och uppåt är ett bra val.

Är det bäst att välja en uppladdningsbar pannlampa eller en med vanliga batterier för löpning?


Som utgångspunkt är en uppladdningsbar pannlampa att föredra. Löpning som träningsform är för de flesta något som utövas ofta och vanligtvis under en tid mellan 30 minuter och 1,5 timmar. Med vanliga batterier måste du ofta byta dem, och du vet aldrig riktigt om det finns tillräckligt med kraft för din nästa tur. Med en uppladdningsbar pannlampa sätter du den bara på laddning efter varje löptur och då är du säker på att ha tillräckligt med ström nästa gång du ska iväg.

Om du fortfarande är osäker på vilken pannlampa för löpning (även kallad löplampa eller löplykta) du ska välja, fråga oss gärna om råd på chat, e-post eller telefon.