OUTLET! Spara upp till 50% - klicka här
100 dagars returpolicy
Snabb leverans
Fri frakt över 999,-

ATEX-godkända pannlampor och ett stort utbud av ATEX-pandelyktor.

ATEX-godkända pannlampor är certifierade av Teknologisk Institut för användning på platser där det kan finnas risk för explosion på grund av t.ex. gas eller kemikalier, se det stora utbudet här!
När arbetet utomhus ännu inte är klart och arbetet sänker sig, eller om du arbetar i mörka omgivningar, är en pannlampa oumbärlig. Om ditt arbete sker på platser som EU har certifierat som ATEX-zon, behöver du en ATEX-godkänd pannlampa. Här på sidan kan du hitta just den ATEX pannlampa som passar dina behov.

Vad betyder ATEX pannlampor?


Det finns situationer och arbetsplatser som kräver robusta pannlampor utöver det vanliga. Dessa pannlampor är ATEX-godkända, och därmed din garanti för att din handsfree-ljuskälla inte sviker, även om omgivningarna är hårda.
Arbetar du på platser som EU har certifierat med en ATEX-zon, eller där det finns risk för att gas, damm, kemikalier eller vätskedimma kan antändas och därmed orsaka en explosion, bör du välja en av våra ATEX pannlampor som kan användas i potentiellt explosiva områden och har certifierats av Teknologisk Institut.
Våra pannlampor som du hittar här på sidan är idealiska för professionellt bruk och klassificerade för antingen zon 0 eller 1 (Gas) vid användning under normala temperaturer och tryck. Modellerna har möjlighet till montering på arbetsmössor.

ATEX-zoner och utrustningskategorier
Zonklassificeringen ligger till grund för valet av utrustning och/eller maskiner som får finnas i de olika zonerna. Generellt kan sägas att ju lägre zon, desto större krav ställs på utrustning och arbetsprocedurer.

Zon 0 / Kategori 1:
Områden där det kontinuerligt, frekvent eller under längre tid kan finnas en explosiv atmosfär bestående av en blandning av luft och brandfarlig gas, ånga eller dimma.

Zon 1 / Kategori 1 eller 2:
Områden där det under normal drift ibland kan förekomma explosiv blandning av luft och brandfarlig gas, ånga eller dimma.

Observera! Om du inte arbetar med ämnen som klassificeras som brandfarliga och det största möjliga utsläppet är så litet att det inte finns någon risk för antändning, behöver du inte en ATEX pannlampa och har möjlighet att välja bland de övriga pannlamporna i webbutiken.